ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Майката на Стоичков: Прослави страната, а тук го плюят! Това сме ние българите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:31 / 07.02.2015Коментари (1)3944
©
Пенка Стоичкова, майката на футболната легенда, разбра от репортер на "ШОУ" за финансовите неволи на прочутия си син. След смъртта на съпруга си леля Пенка живее сам-сама в малката си къща в едно от най-бедните български села Ясно поле, област Пловдивска. Ето и коментара на жената, родила един от най-великите български футболисти:

- Г-жо Стоичкова, през изминалата седмица се разбра, че Христо Стоичков дължи на голяма българска банка 1 200 000 лева?!

- И какво...?!

- Вие като негова майка знаете ли, че той е даден на съдия-изпълнител и рискува да му вземат всички имоти в България?

- Абе, я си!... Вие защо не се захващате с мафиотите, а се хващате с Христо Стоичков?! Как си спечелил парите, как ги харчи, питате! А-а-а!... Как така ще го тормозите?!

- Ние изобщо не го тормозим!

- Пишете във вестника: "Майката на Христо Стоичков каза: Да хващат мафиотите и повече никой да не се занимава с него!". Ясно ли ви е?! Мафиотите тук ни ограбиха, със Стоичков се занимават!

А-а-а! Оправиха другите работи в държавата и почнаха пак със Христо Стоичков да се занимават! Да си хващат там Брендовци, Мендовци и да не се занимават със Стоичков, който прослави България.

Много ви се моля, не ме занимавайте с глупости. Ето това ще кажете. Това го пишете от мое име:

"Мафиотите в затвора ги няма, а на някои хора все Стоичков им е виновен за проблемите!". Е, те нали го съдиха за неплатени данъци? /Христо Стоичков започна сам да съди данъчните, след като Софийска данъчна дирекция обяви, че той не е платил данъци от близо 18 000 лева от 95-а до 97-а година и държавата го заплаши със съд - б.а./.

- Осъдиха ли го?!

- Е, как ще го осъдят?! Съдиха го. Но той спечели ли делото?! Спечели го! Ами да престанат с него да се занимават! Да си хващат мафиотите и да не се занимават с честните хора, които с труд си изкарват парите. Ицо е прославил цял свят и цяла България!

Пак започват да го плюят. Ето това сме ние българите тука! Искам спокойствие и повече да не се занимават, защото аз ще отида в Народното събрание. Ама, крайно време е аз да отида в парламента, да има промяна. А-а-а! Хващат ги митничарите, а парите, които са крали, къде отиват? 

Всичко е на нашия гръб! За какво говорим?! Точно това е! Пишете - майка на Христо Стоичков каза: "Да си хващате мафиотите, да не се занимават с Ицо!". Те много добре знаят за кои става дума. А-а-а, писна ми! Защото не хващат истинските престъпници!

- Според вас изнесените факти, че голяма българска банка е погнала Христо Стоичков за необслужен кредит, отговаря ли на истината?


- Ама, мен въобще не ме интересува дали отговаря на истината!

Едно време на стадиона ядоха от мен един як кютек, после и "демократи" го ядоха, сега да не го изяде вестникът, който пише за Ицо?! Къде се намира този вестник?! Аз ще го намеря! Ще го намеря! Да престанат вече, защото ми вдигат нервите!

- Щом Христо не ви си е обадил, значи няма проблем?

- Глупости на търкалета! Той никога не ме е занимавал с негови проблеми, никога не ме е занимавал с глупости. Нито знам къде е, нито какво прави, нито с кого го прави. Чуваме се с него, "Как си, що си" си казваме и точка по въпроса! Защо се занимават с Ицо? Да тръгнат по селата да видят как живеят хората.

- С какво се препитават хората от вашето село?

- Елате да видите! Елате да се уверите колко трудно се живее на село. Само две думи искам да ви кажа: Някои вече прекаляват!

- Чували ли сте се скоро с Христо Стоичков? Той добре ли е?

- Да, добре е! Децата му са добре, жена му е добре! Кажете ми, какво искат от него? Той е най-честният от всичките! Парите не са го развалили, оттам си правете извода за какъв човек става въпрос! Труди се, прослави България по света. Какво още искат от него?! Казвам ви, най-свестен от всичките е! 

Парите са си негови, каквото си иска, това ще прави с тях! Той е единственият голям футболист, който, като се видя с пари, не си развали семейството, не си смени жената, остана верен, гледа си децата! Колко много си хванаха по-млади жени, той - не! И аз не си смених мъжа цели 50 години. 

Със съпруга ми живяхме щастливо, Бог да го прости! Но така е у нас - боклуците се закрилят, свестните излизат на първа страница на вестника. В кой вестник ще пуснете интервюто с мен?

- Във вестник "ШОУ", където винаги сме публикували нашите разговори. Ще си купите вестника през седмицата!

- Не, не! Ще ми изпратите вестника на село! Ще чакам вестника, да знаете! В село няма вестници.

- Стоичко Стоичков винаги ме е посрещал добре, разговаряли сме с него за живота...

- Вратата ми винаги е била отворена, но не за всички хора. Казвам ви - Ицо само на този, на който не е обещал, само не него не е помагал. Това, което пишат сега, са глупости на търкалета...

- Последния път като се чухме, бяхте съкрушена от мъка по мъжа ви. Как сте сега?

- Всеки ден ходя на неговия гроб. Всеки ден! Иначе здравословно съм добре. Дори аспирин не пия, а съм на 70 години! Нормално си живея. Дърва си имам, въглища си имам, кокошки имам, не съм умряла гладна

Задоволена съм отвсякъде! Лягам спокойно, ставам спокойно, сита лягам, гладна ставам. Заспивам лесно, защото съвестта ми е чиста. Може хляб и сол да ям, но съм с чиста съвест.

- Продължавате ли да ходите още на мачове?

- Да, ходя!

- И все още сте в Управителния съвет на местния футболен клуб?

- Точно така!

- Преди време споделихте, че няма спонсори. При това положение ще има ли бъдеще футболният отбор на селото ви?

- Да, ще има. От нищо правим нещо! А други развалят големи неща, от нещо правят едно нищо!

- Пеехте в хора на читалището...

- Да, но в момента вече не пея.

Та, така! Пишете да оставят Христо на мира. Защото аз не се страхувам от нищо, мога да тръгна да се разправям с когото трябва, но на мен това не ми е работата. Така че да си хващат мафиотите и да не се занимават с честните хора!

- Не е лесно да си майка на Христо Стоичков, не му е лесно и на него...?

- Ами да! Това е положението. Добре, душа. Да приключваме разговора, че манджата на котлона ще ми загори! Хайде, довиждане и всичко добро!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте,тази вечер бяхме на Малката базилика, но тя беше затворена.Много хора останаха разочаровани,а пазачът вдигаше рамене.Днес не вали и е погходящо за музеи,а те -затворени. Абеше обявен,че от 20 ч. ще свири и квартет.Защо подвеждат хората? С уважен
на 07.02.2015 г.
+4
 
 
защо я занимават с глупости жената?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Агресия между шофьори в Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Български футболисти в чужбина
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: