Лицензиран фалшификатор представя в Пловдив репродукции на прочути картини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:29 / 24.09.2008
1487
Изложба на един от най-известните съвременни италиански художници Даниеле Донде ще бъде открита от 18 ч. в понеделник в хотел "Тримонциум". Експозицията събира най-известните имена от световната живопис.

Художникът повече от 20 години рисува копия на картини на великите майстори като Ван Гог, Моне, Реноар, Гоген, Климт, Моделиани, Дега, Леонардо да Винчи и много други. Всички тези картини са точни репродукции на творенията на гениите. Всяка от тях е нарисувана на ръка, с маслени бои върху платно, толкова грижливо, усърдно и внимателно, че за невъоръженото око те са неразличими от оригинала. Това обаче са абсолютно легални имитации, тъй като художественото ателие на професора единствено има законен лиценз - разрешение от музеите, приютяващи оригиналите, да създава репродукции. Условието е, че картините, които ще се репродуцират, са на художници, които са починали преди повече от 50 години.

Пловдивската изложба ще покаже творения на екипа на Донде, който включва 10 художника - кописти, някои от най-добрите фалшификатори. Тези художници изучават творчеството на автора, които ще репродуцират до най-дребния детайл - от смесването на цветовете до стила и техниката на изпълнение. Цената на картините е специално адаптирана с възможностите на българската публика и варира в атрактивния диапазон от 500 до 2500 евро. Всеки бъдещ собственик на уникален фалшификат получава и специален сертификат удостоверяващ, че картината е създадена от лицензираното студио на проф. Донде.

Изложбата на фалшификатите е в България благодарение на българина д-р Койчо Белчев, който от 1990 година е съдружник на големия художник. Белчев е роден на 5 октомври 1922 година в Стара Загора и е наследник на една от най-големите тютюневи компании в Европа - "Марко Белчев и синове". Фирмата е собственик на цигарената фабрика "Слънце", основана през 1880 година и национализирана през 1950 година. Неговата фамилия служи за прототип на писателя Димитър Димов за написване на известния български роман "Тютюн".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...
Един от най-обичаните водещи у нас се обясни в любов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).