Колело и над 400 подаръка раздадоха на Експо-то за деца в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 19.03.2012
1402
С веселие и с над 400 раздадени подаръци приключи първото под тепетата двудневно изложение Expo4Kids в мол "Галерия Пловдив", адресирано към родители и деца от нула до 12 години. Събитието бе "принудено" да се конкурира с рекордно топлото време, което всички толкова дълго чакахме и което накара майките незабавно да изведат хлапетата по парковете. И въпреки това повече от 2 000 родители и деца, посетиха експото. Някои от тях изслушаха с внимание безплатните лекции, организирани от създателите на "Дневник Първата годинка" в книжарницата на комплекса. 

Подрастващите с огромен интерес се включиха в състезанието - приказка за безопасност. Един от коридорите в мола беше превърнат в градска улица и децата буквално в реални условия се учеха как да се държат на пътя и да пресичат безопасно. Общо 25 фирми от София, Пловдив и Варна участваха в изложението.

Кулминация на Expo4Kids беше раздаването на безброй награди в късния неделен следобяд в организираната от Еxpoevents томбола. Преди това обичаните изпълнители от детската вокална формация "Омайниче" и от школата по танци "Луди Млади" вдигнаха градуса на настроението. Танцьорите успяха да накарат десетина дечица, някои, от които под две годинки, да играят трудния народен танц ръченица. А малчуганите се справиха така, че изненадаха дори собствените си родители. 

И започна дългото раздаване на подаръци за включилите се в томболата. Онлайн магазинът "Илинор" беше осигурил три чифта текстилни обувки с дишаща подметка, както и антибактериални чорапки. Други късметлии спечелиха пет ваучера за пазаруване с отстъпка, а още три ваучера - за покупки в "Илинор" на стойност 50 лева. Пет козметични комплекта за момиченца и момченца бяха подготвили от DM - немско-австрийската верига дрогерии с магазин на партерния етаж на мол "Галерия Пловдив". Подаръци осигуриха и логопедичният и монтесори център "С-Иввена", "Pinokio toys", Iskamsnimka.com, Funbook, "Ателието на феите", "Тий Тийм България", "Интелигентен пластилин". Шест хлапета ще имат безплатна прожекция в 5D киното, което се намира в източния атриум на мол "Галерия Пловдив".

По ирония на късмета първите три футболни топки на "Елгидиум" спечелиха само момиченца. И чак като дойде ред на волейболните топки шансът избра момченцето Сонер Мурат. Голямата награда - велосипед, осигурен от "Елгидиум" на лаборатории Пиер Фабр, европейски лидер в оралната хигиена и грижа, отиде при дъщерята на Петя Василева от Пловдив. 
 
Expo4Kids стартира за първи път през миналата година в София. Формулата му - участие на фирми в експото, на лектори в специално организираните образователни семинари, на забавленията и наградите, се оказа работеща. Поради тази причина изложението тази година излезе от столицата и тръгна из страната. Следващата спирка на Expo4Kids е в Стара Загора. Да се готвят Бургас и Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Родители фалират покрай абитуриентските балове на децата си
50-годишната Росица Пейчева разкри името на бебето
Обрат! Ергенката Надежда дава втори шанс на Алек
Бурите са били много силни, изместили са центъра на земното магни...
Любимец на зрителите взе ресторанта на шеф Токев
Гадателката, предсказала смъртта на иранския президент в ефир, пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).