Какви са ползите от детокса на тялото, споделят от Biotica

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:44 / 29.07.2021
1870
Живеем във времена на стрес, бързи храни, липса на движение и други неблагоприятни за нас фактори. По-рядко обръщаме внимание на своето здраве и по-често прекарваме време пред компютъра и смартфона, което води до нарушена двигателна активност, затлъстяване и забавена обмяна на веществата. Периодичният детокс на тялото носи много ползи за нашия организъм в случая, защото ефективното прочистване от токсини помага за нормалното функциониране на органите, лечението на някои хронични състояния и подобряването на концентрацията. 

Как се прави детокс на тялото

Освен здравословно хранене, е нужно да правим и детокс на тялото, който носи след себе си изключителни здравни ползи. Наред с пълноценния хранителен режим, трябва да обмислим и идеята за персонализирана програма за прочистване, която включва прием на много течности, изключване на някои определени храни и употребата на натурални добавки, за да бъдат резултатите още по-добри. Такива можете да откриете в онлайн магазин Биотика, където Ви очакват и полезни съвети за провеждането на детоксикация. Тя на свой ред се състои от:

Съставяне на индивидуален режим на хранене, който е съобразен с нуждите на организма и придружаващите заболявания/оплаквания

Изключване на глутена, захарта и месото

Залагане на суровоядството, като тук мазнините и солта отсъстват, за да може организмът да се изчисти от вредните вещества, шлаките и токсините

Засилване на двигателната активност, прекарване на повече време сред природата и намаляване на стреса

Започване на прием на естествени хранителни добавки с доказани ползи - зелена енергия, пробиотик, витаминен комплекс и др.

Комплексният подход при детокса има висока успеваемост в случая. Така се постига въздействие на микрониво, общият тонус значително е подобрен, а здравните ползи - още повече.

Кога е необходим 

Детокс е необходим, когато са налице отявлени здравословни проблеми, които с времето са придобили хроничен характер. Като например смущения в храносмилателната система, претоварен черен дроб, хормонален дисбаланс, често главоболие и дори депресия. Ползи от пречистването на организма могат да се видят по много направления, което го прави дори и задължително за хората, които искат да са здрави и щастливи, винаги изпълнени с енергия и добро настроение!

Трябва ли да пием хранителни добавки

Приемът на хранителни добавки по време на детокс е много полезен за пълното разгръщане на ползите от подобен пречистващ режим. В Biotica ще откриете подходящи за целта решения на топ цени, също както и с добро качество - при задържане на вода, за пречистване на дебелото черво, за редуциране на излишното тегло, срещу гъбички, бактерии и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).