Известна психотерапевтка: Прегръдката е по-важна от секса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:42 / 22.01.2022
7670
Прегръдката способства за отделянето в организма на хормона окситоцин. А той е свързан със сближаването, помага на жената да роди, има роля при създаването на първа връзка. Това каза Александра Алгафари, телесен и психотерапевт по повод Световния ден на прегръдката, който отбелязахме на 21 януари.

Тя посъветва да не забравяме гушкането спрямо децата, защото без прегръдката оставаме гладни. Кожата е най-големият ни орган. При допир приемаме близостта, усещаме топлината да човека пред нас.

Това е най-лесният начин да понижим стреса. Докосването е удоволствие. Прегръдката е най-бързото успокоително. Тя е по-важна от секса, знак е за внимание и симпатия, допълни Алгафари пред Радио София.

Младата и амбициозна Александра Алгафари е неорайхиански аналитичен психотерапевт с дългогодишен личен опит и практика от 12 години в психотелесната психотерапия.

Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).