Изчислиха кога човечеството ще изчезне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:26 / 11.11.2022
39559
Суперкомпютърът World One, предназначен за прогнозиране на цивилизационните модели, е предсказал кога човечеството ще изчезне, съобщава британският вестник The Daily Star.

Според изчисленията на машината, поръчана от Римския клуб през 70-те години на миналия век, колапсът на цивилизацията ще настъпи през 2050 г. Причината за края на света ще бъде човешката дейност, особено замърсяването и неговите отрицателни последици.

"Около 2040-2050 г. цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува", се казва в прогнозата. Дори пълното преминаване към "екологични" автомобили и строгият контрол върху раждаемостта няма да подобрят ситуацията.

Daily Star припомня, че в прогнозата на World One за 2020 г. се твърди, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично".

Климатологът Йохан Рокстрьом заяви по-рано, че след по-малко от 50 години може да започне масова емиграция от Бразилия, Индия, Африка и Близкия изток заради повишаването на температурите. Ученият прогнозира, че затопляне от 2,4 градуса ще има непредвидими и "катастрофални" последици за Земята, създавайки изцяло нови условия за живот. Някои части на планетата вероятно ще престанат да бъдат обитаеми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).