Испанската фламенко група Калима идва в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 22.10.2008
1594
Нуево фламенко групата Калима ще забавлява пловдивчани тази вечер в палата 2 на панаира. Билетите са на цена 15 и 20 лева. Шоуто ще стартира точно в 19.30 часа. Барселонците, които това лято подлудиха публиката на най-големите европейски фестивали със завладяващи ритми от Испания, Бразилия и Куба, идват у нас за три концерта – в София, Пловдив и Сливен. Темпераментните музиканти ще загреят публиката и заедно с нея ще подпалят пода от танци. Те свирят  най-модерния микс от класическо фламенко, самба, каталунска румба, чил аут и хип–хоп. Калима е най-новият проект на Хуан Лу - музикален продуцент на популярните групи Macaco и Ojos Brujo. Албумът, който Калима представя у нас е с Грами номинация за най-добър фламенко албум. Вселена от ритми  и цветове, излъчвани от 15-те музиканти, вокалисти и танцьори ще омагьосат и заредят публиката с   настроение и положителна енергия.

На испански Калима означава мараня. Маранята на Калима е гореща, цветна и изпълнена с дълбоки чувства и завладяващи ритми. Музика от Средиземноморието, Бразилия, Куба звучат в невероятен микс.  Калима въвлича във вълнуващо музикално пътешествие - смесица от класическо фламенко, каталунска румба, хип-хоп и чил-аут. Един многообразен фюжън на  ритми, култури, мелодии и поезия. Музика с ухние на море и с вкус на пътуване. Групата е основана през 2004 г. от китариста Хуан Лу. Той е екс-басист и музикален продуцент на още няколко известни испански групи – Macaco, Ojos De Brujo, Amparanoia. Неговият опит в създаването на имидж и музикално присъствие на една група е натрупан в Барселона, Лос Анжелис и Бразилия. Хуан Лу създава Калима като неин музикален и артистичен продуцент. В Калима той въплъщава желанието си да има  банда - "фабрика за цветове".

Първият цвят е синьо – Azul. Така се нарича  албумът,  който миналата година бе номиниран с наградата Grammy за най-добър фламенко албум. Забележителен дебют, забележителен албум. Музикантите демонстрират дълбока зрялост и чувственост, пронизващи звуци, които стигат до сърцето и  остават отпечатък завинаги.

Калима спечелва бързо любовта на публиката с невероятната си колоритност и ярко присъствие на всеки един от членовете. Петнадесет напълно различни музиканти от Испания, Куба, Венецуела, България и Америка. Слети в едно цяло, те са обединени от идеята да експериментират с музиката така, че да създадат нова вселена от ритми-цветове и магия. Към тях се прибавят артистизъм и сценично поведение, с каквито групите  рядко могат да се похвалят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Орлин Павлов: Разбих врата, защото се заключих сам точно преди да...
Катето Евро издига паметник
Като две капки вода: Дара Екимова и Гери-Никол лика прилика
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).