Художничката Детелина Здравкова открива изложба в галерия Елиста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 12.04.2010
5251
Художничката Детелина Здравкова ще открие самостоятелна изложба в галерия Елиста (ул. "Христо Дюкмеджиев" 14) днес от 18 часа. Тя ще представи своите най-нови живописни творби. Здравкова е избрала галерия Елиста, за да покаже и първите си абстрактни платна. Цикълът картини с наслов "Копринена гора", пейзажите "Млада земя", "Зима" I и "Зима" II са част от заглавията, които ще участват в експозицията.

Детелина Здравкова подхожда към картините си с експресивен и оригинален поглед, а отношението й към живописта е емоционално и истинско. Интересното в творбите на художничката е, че слънчевите лъчи преминават през платната чрез смели цветови решения. За авторката рисуването е: "Емоция като състояние и експеримент като реализация." Детелина Здравкова споделя още: "Обичам да рисувам пейзажи. Обичам есента и пролетта, прекрасните топли цветове - кафяво, охра, оранжево, жълто, червено. Рисувам треви, полета, планини и къщи. За мен живописта трябва да създава позитивно настроение. Картината трябва да е място за отмора на погледа или източник за зареждане на душата..."


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).