Хор "Детска китка" с концерт в Мадрид за дипломатически юбилей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:34 / 13.04.2010
3898
Пловдивският хор „Детска китка" заминава за Мадрид, където ще изнесе концерт по случай 100 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Испания. Концертът ще се състои в най-големия университет в Мадрид, "Комплутенсе" и ще бъде открит от посланика на България в Испания Иван Христов.

Преди това известният пловдивски хор с диригент проф. Златина Делирадева ще вземе участие и в Международния хоров фестивал за детски и младежки хорове „Астуриас Ховен" в областта Астурия в северната част на Испания. Между 15 и 18 април избрани хорове от Англия, България, Сърбия, Русия и Испания ще изпълнят сцените и църквите на региона с хармонията и финеса на изкуството си.

Фестивалът "Астуриас Ховен" е създаден през 2004 г. и в кратката си история е бил домакин на едни от най-добрите хорове от Европа и Азия. За първи път тази година сред тях ще има и българско участие.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).