Хиляди пловдивчани аплодираха 5-часова надпревара по улични танци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:18 / 18.03.2012
4900
Над 5 часа продължи първата по рода си в Пловдив "Надпревара по улични танци - Pioneer STEEZ" на 17 март, следобяд. От 10 до 30-годишни състезатели от Пловдив, София и Димитровград демонстрираха невероятна пластика и хореография пред хиляди зрители, заели 3-те етажа над източния атриум в мол "Галерия Пловдив". Най-много овации на публиката и високи оценки от журито събраха Цветан Кошутански в сингъл категорията при мъжете и Калина Гаева при жените, и двамата от града на тепетата. При отборите, след оспорвана битка и съревнование на "Battle" голямата награда спечелиха "Стрийт дъст" - Николай Тодоров, Симеон Ангелов, Кристиан Костов от Димитровград. Победителите си тръгнаха с "Pioneer STZ-D10Z-R" - съвременен вариант на преносима бийт-бокс система.

"Супер много се радвам за това, което се случва в Пловдив и всички сме благодарни на организаторите от фирма "Pioneer", сподели Калина Гаева, веднага след соловото си изпълнение. 25-годишната невероятна танцьорка се състезаваше и отборно с групата "Силки Денсити" от 6 момичета и 1 момче. "Това е първото реално улично състезание в нашия град. Не мога да повярвам, че има толкова много зрители, дошли да видят брейк и хип-хоп изпълнения. Надявам се да има повече мероприятия свързани с различни танцови стилове. Страшно удовлетворена съм от това, че се случва в Пловдив - младите хора тук имат нужда да изразяват себе си. Ние, пловдивчани, сме супер емоционални и творчески настроени и заслужаваме такива събития. Танцуването помага за много неща - дава здраве, тонус, хубаво тяло, дух, приятели, страхотно забавление е. Момчета и момичета, не стойте пред компютъра, а танцувайте - независимо какъв стил", апелира Калина, която е хореограф.

На шоуто присъстваха и високопоставени гости от "Pioneer Europe". Те споделиха, че надпреварата им е допаднала много и се надяват на други подобни инициативи от "Pioneer Bulgaria".


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Почина българският Брад Пит
Миската Венцислава Тафкова изневери на диетата си
Ники Минаж се извини
Завинаги загубихме голям глас на рока
Промени в един от най-известните ресторанти
Ако комбинирате чесън и куркума заедно, ето какви са ползите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).