Фестивалът "Нежни чувства" събира почитатели на старите градски песни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 26.05.2010
2970
Десетото юбилейно издание на фестивала за стари градски и авторски песни "Нежни чувства" ще се проведе от петък до неделя в ДНА под патронажа на кмета Славчо Атанасов. Ще участват състави и отделни изпълнители с репертоар от български градски и шлагерни песни, както и нови авторски изпълнения в същата стилистика.

На откриването в петък от 10.00 ч. ще присъстват заместник-кметовете по културата и по социалната политика Петя Гогова и Красимир Ангелов. Към участниците в конкурса няма ограничения за възрастта или други изисквания, изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател Ирина Чмихова за артистичност, оригиналност, сценично поведение, авторство и костюми. Очаква се на „Нежни чувства" да се изявят 150 състава и 50 индивидуални изпълнители от цяла България.

Общината финансира и още един музикален фестивал, за пети пореден път. В Концертна зала на 5-и юни ще се проведе традиционното Надпяване, организирано от пловдивския „Съюз на пенсионерите - 2004" с изпълнители и състави от пенсионерските клубове в Пловдив и областта. Отново има възможност да се представят стари градски песни, но на този фестивал акцентът е върху народните песни от различни краища, автентичен фолклор, стари градски песни и др. Дават се награди за първите 2 най-добри състава или солисти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Най-откровеното интервю на Андре Токев
Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче...
Снимат една от най-големите италиански продукции в България
"Мила ми, Венето..." - вечната и забранена любов на Ботев
Писателят Димитър Калбуров за баща си: Живеехме заедно, а не си г...
Най-после: Ненчо Балабанов и Катрин показаха прекрасната си дъщер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).