Диетолог: Доматеният сок е доказано полезен за отслабване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:13 / 17.11.2021
934
Доматеният сок запазва всички свойства на пресните домати и е доказано полезен при отслабване, твърди диетологът Елена Мойсеева. 

"Важните предимства на тази напитка са нейната ниска калоричност (17 kcal/100 g) и високото съдържание на калий. Това е най-добрият сок за подхранване на сърдечния мускул. Полезен е за всички: деца, жени, мъже и възрастни хора. Ниският гликемичен индекс автоматично прави доматения сок препоръчителна освежаваща напитка за диабетиците", каза Мойсеева.

"Доматеният сок е противопоказен единствано при остър панкреатит или гастрит", допълва специалистът, пише Нова телевизия.

"Известно е също, че доматеният сок е доказано полезен за отслабване, а доматената диета е една от най-ефективните. Консумацията при диети може да варира до четири чаши на ден. По-добре е сокът да се пие половин час преди хранене, като към него се добавят няколко капки растително масло. Не е препоръчително обаче да се добавя сол, за да се избегне задържането на излишни течности в организма", съветва диетологът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).