Бизнесмен омъжи приказно 16-годишната си бременна дъщеря

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:22 / 22.04.2022
99699
Строителният предприемач от Дупница Ангел Георгиев със съпругата си Соня вдигнаха пищна сватба с 350 гости на единствената си дъщеря Теменужка, като ангажираха хеликоптер за младоженците, лимузина за сватовете и македонски оркестър.

От миналия петък, когато е била сватбата, тя е тема на разговор в Дупница. Бабата на Теменужка, на която е кръстена булката, е позната в цяла Дупница с разносна търговия на дрехи, а близките й я наричат "Подвижен бутик".

Бащата на булката Ангел Георгиев разказа пред "Струма": "Щастлив съм! Ожених единствената си дъщеря. С майка й създадохме семейство, когато бяхме на по 18 г. Оттогава започнах работа в строителството и събирах пари за детето си. Да има, ако иска да учи, или за сватба, като се ожени. При нас, ромите, традициите са такива – да се женим млади.

Със зетя Митко се запознали в интернет преди 1 г. Харесаха се и започнаха да се срещат. Дъщеря ми е на 16 години, бременна в 4-и месец, ще ставам дядо. Исках сватбата на дъщеря ми да бъде пищна и запомняща се… Това беше мечтата ми, откакто тя се роди, и я осъществих. Наех хеликоптер за около 2000 лв. Младите пристигнаха с него от Самоков до летището край Сапарева баня.

Там ги чакаше почти цялата рода. На слизане от хеликоптера по идея на собственика на ресторанта, където правихме сватбата – Стефан Манов, сложиха червен килим и по него минаха младоженците. Той направи подарък на младите, като ни осигури неговата лимузина и с нея ходихме до Самоков да вземем сватовете за сватбата", разказа Ангел Георгиев, щастлив от събитието, и продължи: "Поканих оркестър от Северна Македония да весели гостите на сватбата. Получи се запомнящ се празник, за който ще се говори дълго.

Имахме гости от цяла България, роднини, доволни клиенти от Разлог и Сандански. Някои от гостите на тържеството пристигнаха от чужбина – Австрия, Германия, Италия… Гостите дариха предимно пликове с пари на младоженците, с които да започнат живота си. Младите планират с част от събраните пари да отидат на круиз, но след като се роди бебето, тогава ще пътуват на меден месец", заключи бащата.

Младоженецът Митко Тодоров е от богата фамилия от Самоков. Бизнесът на родителите му Борис и Елена Тодорови е за изработка на метални огради и конструкции.

Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Нана: България ми липсва
Кое е цветето на императорите и къде точно в Родопите расте то?
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Никога не сте виждали такава градушка, все едно летят павета
Младеж изненада Карбовски на улицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).