Англичани проплакаха: По-бедни сме от българите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
09:38 / 08.05.2014
9958
"По-бедни сме от българите", проплакаха англичани. Част от крайните североизточни райони на Великобритания са по-зле финансово от някои източноевропейски страни, сочи нов доклад на Европейския съюз.

Според данните на Брюксел градчета като Дъръм и Тийс Вали са по-бедни от България и Румъния, традиционно популярни в ЕС с ниския си стандарт на живот и слабата си икономика. Заплатите на работещите в бедните райони на Обединеното кралство са значително по-ниски от заплащането в някои от по-заможните части на източноевропейските страни, в това число и Югозападна България. Дори и сериозно засегнатата от кризата Гърция е успяла да осигури по-добър стандарт на живот за населението си от британците в тези райони. Шокиращо е и разкритието за огромната пропаст между англичаните в провинцията и живеещите в столицата в икономическо отношение.

В Лондон работещите средно получават 4.5 пъти по-високи заплати от трудещите се в упадащите райони на кралството. Противно на очакванията обаче хората от тези части на Англия са проевропейски настроени и биха гласували на предстоящите евроизбори, защото доходът им разчита предимно на чужди инвестиции и на компании като "Хитачи" и "Нисан". Според изследване на Евростат, което показва покупателната способност на населението в различни части на ЕС, хората в Уелс, Корнуел и Източна Англия си позволяват по-малко неща от някои българи и поляци например.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (11)
Още новини от Любопитни новини:
Големи гласове идват в Пловдив
Успешен спортист, депутат и министър празнува днес
Любов от пръв поглед в семейството на двойка от "Един за друг"
Гордън Рамзи похарчи над 7 милиона долара за служителите си
Празник е! Имане ден имат жени с интересни имена
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).