Тотев да каже: И вие не сте мой, господин Борисов!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (12)
19:47 / 24.11.2016
17158
Това, което се случва, е абсурдно. Вече нищо не може да бъде същото, след като кметът Иван Тотев призна за чудовищен натиск около събитията с Пловдивския Онкодиспансер и оставката на директора Красимир Вальов.

"Досега не сме дали повод на лекарите да мислят, че не сме зад тях, въпреки че сме подложени на чудовищен натиск. Неморално е да се поставят условия да бъде освободен директор", заяви кметът преди да напусне разплакан общинската сесия. Сутринта оставката на Вальов поиска самият премиер Бойко Борисов.

"В момента се прилага лечение "пиявици". Някой иска да се пусне кръв. Явно е, че се иска нещо задкулисно, за което всички се досещаме, но никой не смее да го каже", продължи Тотев. Но той го каза - прозвуча достатъчно ясно и категорично. Каза го и премиерът: "Ако групата на ГЕРБ не освободи ръководството, това повече не е моята група".
Да, от днес това не е групата на Борисов, макар че тя освободи Вальов, но вече с подадена оставка. Докторът подаде оставка, за да остави групата на разположение на Борисов. Но това вече не е толкова вярно. Или би трябвало да не е вярно.

Пловдив отново е омерзен. За пореден път. Преди година градът трябваше да се съгласи с Борисов, когато той нареди помирение между Иван Тотев и владиката Николай, точно когато попът беше тотално дискредитиран в очите на пловдивчани заради участието си в предизбораната кампания.
Пловдив трябваше и да се съгласи, че Здравко Димитров е бил кандидат за кмет срещу Иван Тотев със съгласието и твърдата подкрепа на Борисов. Как да се съгласи с подобно лицемерие? Градът беше жертван заради една мръсна игра. Пловдивчани успяха да спасят каквото беше останало, макар и на косъм.

Колодрумът беше откриван два пъти заради мръсните предизборни игри. На официалното преди местните избори нямаше ни поп, ни дявол. На второто и попът, и дяволът бяха заедно Затова Пловдив беше леко омерзен. Леко ли? Кой знае. Сигурно е бил достатъчно омерзен и резултатите от последните избори доказват това.

Още миналата година Борисов трябваше да обясни на актива на ГЕРБ в Пловдив за приятелския огън по Тотев, довел до мъчителен първи тур, до мъчителен балотаж.

Днес Борисов опря пистолет в слепоочието си, жертвайки групата на ГЕРБ в Пловдив, когато има огромна нужда от подкрепата й - свален, предаден и с неясна политическа съдба. Изстрелът се чу в залата на общинския съвет. Иван Тотев даде ясно да се разбере, че има такъв изстрел.

Оставаше да добави: И вие не сте мой, господин премиер!


Виж коментарите (12)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).