Тотев, Славчо/Инчев, Дани – ако това е всичко, всичко е ясно

Автор: Любомир Минчев
Коментари (11)
14:15 / 10.10.2018
18279
Желанието на БСП да се държи агресивно, арогантно, все по-истерично и по болшевишки налудничаво  не предопределя някакви значими резултати на идващите европейски и местни избори. Напротив. Политизирането на всяко битово убийство или човешка трагедия на пътя все по-неудържимо тласкат партията към кошчето за боклук.

Последните социологически проучвания сочат, че и при пълната си мобилизация в момента  БСП е стигнала тавана на електоралната  подкрепа, с която се приближава, но остава зад ГЕРБ. Безнадеждност е обхванала и самите червени апаратчици, които вече подлагат на съмнение и новата "Визия за България“, която трябва да легитимира червените като основни кандидата за властта. Бунтът на 50-те от ИС на БСП срещу "Визията“ на Нинова и управлението й тепърва ще се развива, ако изобщо се развие, но и така достатъчно ерозира доверието, че червените могат да управляват.

В тази ситуация червените организации в Пловдив и областта  са опозиционни на Нинова структури, тъй като се командват от Георги Гергов. А неговото пето място на предишните местни избори е индикатор и за нова катастрофа след година. Общинският съветник от левицата Иван Петков – Бебето от месеци повтаря, че пловдивската  организация фатално закъснява с налагането на кандидат за кмет, който избирателите достатъчно да опознаят до деня на вота. Сега се говори  за лидера на общинските червените съветници Николай Радев, директор на Английската гимназия, който е неотлъчно до Гергов в партийните дела. Сигурно ще му поставят задача да се пребори поне за четвъртото място и поне още един съветник към петимата сега. Това ще е върхово постижение.

Десницата, новата десница в Пловдив, следва поведението на БСП и настървено гори мостовете към ГЕРБ. Не, не става дума за представителите им в местния парламент. Там мостовете си стоят непокътнати и строителите им реформатори едва ли ще бъдат в следващите "десни“ изборни списъци. А онези , отвън ОбС, вече казаха, че "Демократична България“ ще играе за кмет с местния лидер на ДСБ Йордан Иванов. Крайно неуместен избор, възроптаха десните и твърдят, че продължават сондажите за обединителна и сравнително популярна фигура. Времето изтича.

Това дава основание на Дани Каназирева да развихри предизборното си въображение и да сложи "Съюз за Пловдив“ в челните редици на отличниците. Тя разглежда няколко варианта, като в един от  тях предлага на Пловдив да я постави на второ място след първия тур – все пак признава първото на Иван Тотев. И на втори тур с мощната подкрепа на Славчо Атанасов, десни и червени да седне на кметския стол.

Този анализ на "Съюз за Пловдив“ съвсем злепоставя  партията, тъй като напомня и какво се случи преди четири години. Тогава на втори тур "Съюз“-ът на Каназирева , както и "реформаторите“ подкрепиха  Славчо Атанасов.  Сега иска от него да върне жеста, ако случайно на балотаж отиде тя. Ако това е сериозно намерение, новите местни избори в Пловдив ще произведат още един политически труп. След четири години фасадна опозиционност, пътят към Славчо ще е много кратък, но без изход. Ако кандидатът на патриотите е Борислав Инчев, положението се променя, но не и в полза на  Каназирева.

Избирателите на ГЕРБ  ще бъдат съвсем привилегировани в тази ситуация, тъй като няма да бъдат отново подложени на вътрешнопартиен експеримент с двама кандидати на партията -  Здравко Димитров очаква посланическо място някъде из бившите съветски  републики.

Затова е възможно вариантите за изход от изборната битка в Пловдив да се свият само до един.

Виж коментарите (11)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Аналитични новини:
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...
Стоичков на екрана толкова добре, колкото и на терена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).