Олигархията в Пловдив каза "хоп", преди да е скочила

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
12:59 / 09.07.2019
13469
В неделя мина дългоочакваният конгрес на ПП ГЕРБ. На него, освен официалната раздяла на Цветан Цветанов с ръководните постове в партията, се очакваха драматични промени и рокади.

Драматичните промени и рокади трябваше да засегнат и Пловдив. Олигархията в града вече тръпнеше в очакване това да се случи. Подопечните медии подгряваха аудиторията с прогнози как точно ще се случи.

Кукловодите потриваха доволно ръце, надявайки се, че партията в Пловдив ще бъде разчистена от Борисов и те ще успеят да "инсталират“ своите послушковци в нея, "взимайки“ по този начин града и активите му. Подготвен бе дори и кандидат за кмет, виден пловдивски масон, който е по-безличен и безхарактерен и от Славчо Атанасов, но за сметка на това е послушен. Кой е той? Ще ви разкажем подробно за масонския троянски кон в ГЕРБ в следваща публикация, специално посветена на него и покровителите му.

Кукловодите обаче явно боравеха с грешната информация. В неделя медиите им останаха празни. Нямаше ги гръмките заглавия как местната организация на ГЕРБ е ликвидирана и как е паднала главата на Тотев. Сигурни сме, че публикациите бяха отдавна старателно написани, чакаха само да бъдат публикувани.

Нищо подобно обаче не се случи в неделя. Борисов взе главата единствено на организацията в Плевен и даде ясен сигнал, че партията му трябва да вдиша свеж въздух чрез поетапна интеграция на млади хора, а не чрез самоубийствено ликвидиране на работещи и печелещи всички избори структури.

Борисов през годините е доказал, че е мъдър политик и има усет към това как трябва да се случват нещата и не влиза в рамките и сценариите на никой самозабравил се олигарх. Той отново постави над всичко здравето на партията си и чрез внимателни действия започна да я заздравява. Заздравяването очевидно не минава през ликвидацията на цели структури и хаос.

За разлика от кукловодите, които мислят естествено само и единствено за собственото си благо и порциите от града, местната структура на ГЕРБ също бе разчела отдавна посланията и показа единомислие с шефа си. Няма как по друг начин да тълкуваме например думите на Иван Тотев относно Здравко Димитров. За всички е ясно, че през годините двамата имаха сложни взаимоотношения, бяха конкуренти на предните местни избори. Сега обаче, с поведението си Тотев и Зико демонстрират, че ПП ГЕРБ е над тях и е най-важна и няма значение кой какви постове заема или ще заеме, важното е партията да е единна, да продължи да управлява, за да продължи и развитието на града.

Подобен сценарий не бе очакван от кукловодите, инсталирането на новия Славчо Атанасов засега се отлага, както и разпарчетосването на града.

Виж коментарите (4)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).