Лобито на Георги Гергов призна разгрома си. То вече е секта в БСП

Автор: Любомир Минчев
Коментари (0)
14:05 / 07.07.2022
7188
Лобито на Георги Гергов в пловдивската структура на БСП, съставено от общински съветници и членове на градския съвет, призна своя разгром от другата група.Тя е предвождана от депутата Иван Петков и вярна на Корнелия Нинова. Днес победената група заяви, че в Общинския съвет вече ще се нарича "Автентична лява БСП“.

Разчистването на сметки започна преди две години, мина през изключването на Гергов от партията и скандалите около изборите на 4 април миналата година, когато бойците на олигарха обявиха, че не желаят да бъдат номинирани за депутати и откровено саботираха изборите заради листата, водена от Корнелия Нинова.

Групата около Гергов, която има славата на добре нахранена от него, смяташе, че може да повлияе на резултатите от изборите и демонстративно отказва участие в кампанията на Нинова. Само че така тя само ускори същинския край на партийното влияние на Гергов. Търпението към него прекалено дълго се проточи, предвид резултатите за партията на всички избори в града през последните години.

Последният бой по Гергов. Така опозицията срещу него определяше сблъсъка през април 2021-а. Но битката на олигарха беше обречена. Митът за влиянието му  вече беше рухнал още на изборите за председател на партията, когато Нинова категорично спечели в Пловдив с 80:20 процента.

Победата на Нинова и групата около Иван Петков официално ще стане факт тези дни, когато са районните конференции и накрая градската, която ще избере нов лидер на БСП в града. Хората на Гергов се оплакват от брутално отношение към тях – не знаели дори кога и къде ще бъдат тези конференции.

Затова вече в Пловдив имаме "Автентична лява БСП“. Хората в нея били срещу ветото за РСМ и изгонването на руските агенти, против връщането на хартиената бюлетина и оръжието за Украйна. Как така това са червените линии за партията, а участва в управление, взело тези решения, питат "автентичните“.

БСП няма общински съветници в Пловдив.Това ни казаха днес хората на Гергов. 

Смяната на името на групата на БСП в Общинския съвет и нищо друго освен раждането на секта в градската партийна организация. Тази секта е против централното ръководство, против политиката на Нинова, против всичко, което върши БСП в управлението. По всички партийни правила, сектата на Гергов може да го последва с колективно изключване. Това сигурно ще е следващият ход, ако Нинова не насочи усилията си към собственото оцеляване при бламиране на готвения кабинет "Василев“.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (160):
24.03.2024 Социалисти от цялата страна с подкрепа за позицията на 55-те
21.02.2023 Замесен в срамен алкохолен скандал пловдивски хирург напусна БСП
16.02.2023 Иван Ченчев: Напусналите БСП Пловдив отдавна са изключени от партията
14.02.2023 БСП Пловдив: Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация
14.02.2023 Срив в БСП - Пловдив, общински съветници напускат столетницата
13.02.2023 Калоян Паргов: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).