Густо ми е, адвокат Колев, но това е несериозно

Автор: Любомир Минчев
Коментари (1)
18:39 / 06.09.2019
21441
Адвокат Георги Колев е сериозен човек. Общински съветник трети мандат, бизнесмен и лидер на левия земеделски съюз  "Ал. Стамболийски“. Затова и кандидатурата му за кмет на Пловдив, издигната от партията му, изглежда съвсем логична. Той самият обяснява, че няма какво да даде на града повече, ако не е кмет. Точно и категорично определи шест приоритета в програмата си, с която ще се бори на 27 октомври. И на него му е ясно, че поне пет от тях ще си останат на хартия. Като връщането на общините "Родопи“ и "Марица“ към Пловдив – ако това се случи, едва ли ще е заслуга на който и да е кмет, както и градският транспорт отново да стане общински.

Няма значение. Адвокат Георги Колев определи приоритетите си. Макар че и сега – като общински съветник и лидер на местна партийна структура, никой не му пречеше да работи по решаването на тези проблеми. Както и да е, намеренията на Георги Колев изглеждат сериозни, както отива на сериозен човек.

И изведнъж всичко отива по дяволите. Господин Колев съобщава, че за кандидат-кмет на "Южен“ партията му застава зад "Густо ми е Велков“, познат на пловдивчани от "Господари на ефира“. С този избор адвокат Колев шаржира и собствената си кандидатура. Със същия успех можеше да посочи и онзи тарикат от "Господари“-те, който легна на земята и се разкрещя, че го бият в опит да покаже каква заплаха е за мафията, а той и сам не се биеше. Тази лиготия срина тежестта на "Господари“-те, трупана с години. Или другите тарикати, които нахлуха в Онкодиспансера да търсят под вола теле, работейки усърдно за друга подобна структура в Панагюрище.

С този избор адвокат Колев сякаш ни казва: "Карай да върви, всичко е майтап, приемете Велков като част от изборната пародия“. Провокира ни да се шегуваме, както и правим.

Няма и нужда да се коментира какво точно ни казва самият "Густо ми е Велков“ като обещава, че от "Южен“ ще стане "Бевърли хилс“.  Като журналист би трябвало знае, че районният кмет  може да направи тротоар, градинка, площадка или паркинг и да асфалтира малка уличка. Толкова. Но ако е част от пародията, що да не ги говори тия глупости.

Густо ми е, адвокат Колев, но това е несериозно! По-сериозно изглежда да вкарате няколко съветници в ОбС, поне с един повече от сегашните. И "Густо ми е Велков“ може да е сред тях, но едва ли като строител на "Бевърли хилс“.

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Аналитични новини:
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...
Стоичков на екрана толкова добре, колкото и на терена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).