Престъпно бездействие на полицията, а атаката е най-добрата защита

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:51 / 19.07.2008
6446
В средата на седмицата отново насилието и грозните сцени взеха връх над футбола. Става въпрос за вандалското нападение на фенове на ЦСКА над привърженици на Локо (Пд) в София. Атаката била в резултата на инвазията на "черно-белите" срещу "червената" агитка в Сандански. На пръв поглед ненормално, но справедливо. Само че само на пръв поглед.

Някой тогава зададе ли въпроса "Защо феновете на Локо атакуваха тези на ЦСКА по този начин?". Тук там се прокрадна това питане, но не бе дадена трибуна за отговора му, май защото беше неудобен. Версиите са няколко. Две от тях се считат за най-близки до истината. Първата е, че фенове на ЦСКА са пребили привърженици на "смърфовете" преди мач в София. Другата е, че тарторите на вандалите от двете агитки са уговорили бой преди мача в Сандански, но "червените" са подвили опашки и не са се явили. И в двата случая излиза, че не само въпросните привърженици на Локо са били виновни за последвалите грозни сцени. Най-малкото са били провокирани. Дали от традиционното пристрастно бездействие на полицията или от друго, но важното е, че са имали причина да са в Сандански.

Въпреки това постъпката им е хулиганска и осъдителна и полицията тогава по много бърз и ефектен начин си свърши работата, изкарвайки "черно-белите" ултраси най-голямото зло в процъфтяваща ни държава. Разследване за причините и всички обстоятелства, станали причина за инцидента нямаше, няма и да има, подобно разследване не е удобно.

Както вече споменахме "червените" хулигани също атакуваха малък брой пловдивски привърженици, насред софийски стадион без охрана. Няколко камери заснеха лицата на нападателите. Те вероятно са лесно разпознаваеми за полицията и не е проблем да бъдат прибрани и също осъдени за вандалската си проява.

Днес удобните медии изкараха сензационна "новина", че фенове на Локо са пренесли войната в Лондон и са прибили фен на ЦСКА. Ама той бил от Пазарджик и не е казвал, че е от ЦСКА, най-малкото според новината не е бил в състояние да го каже. Пък и феновете на Локо май не били много фенове на Локо. Ама то май не било компютри ами компоти, както се казваше в един известен на всички виц. Явно подробностите нямат значение. Това, което може би се цели с тази "новина" е да се притъпи гласа, който надигнаха феновете на Локо за престъпното бездействие на софийската полиция.

Причината за всички тези инциденти се корени именно в полицията. Когато тя показва двоен стандарт при арести и акции и престъпно бездействие, нейните действия предизвикват само още повече агресия. Ако следваме логиката на събитията спокойно можеше да са фенове на Ботев, Черно море, Черноморец, Литекс. След като дадена агресия се насърчава тя ескалира, а действията на полицията и другите отговорни институции в момента водят до подобна ескалация.

Източник: Кирил Налджиев

Виж коментарите (5)
Още новини от Аналитични новини:
Безумие: Родител пусна детето си чисто голо в Пловдив пред поглед...
Да довършим стадион "Пловдив" или да го направим според новите из...
Защо спечели Пловдив?
Младежи зарадваха пловдивчани с флашмоб с кубински танци
Плевнелиев: Няма да преработя указа си за ЦИК
Светлина в тунела за разкопките в южното подножие на Трихълмието


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).