ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Общината "клекна" пред гръцката фирма "Актор"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 07.04.2011Коментари (12)14156
© Plovdiv24.bg
Защо ли общината на втория по големина град в България клекна пред една фирма? Питам се и си отговарям: Може би, защото наскоро нейни служители направиха невероятен гаф с изгубените около 6 млн.лв. за проекта "Небет тепе" и затова не можеха сега да си позволят да провалят и сделката с гръцката фирма"Актор" за ремонта на Синдикалния дом.
На мен лично, споразумението между кмета и собственикът на фирмата ми намирисва: гъркът казва, че не може да довърши в срок сградата на новата Опера, кметът е съгласен да се чака, но да не се развали договорът с фирмата, защото нали се сещате...нова обществена поръчка, определяне на изпълнител, гласуване на сесия...и така може да минат доста месеци, а времето си върви и изборите наближават.

Във тази връзка, с няколко колеги постояхме доста време пред кабинета на кмета Славчо Атанасов, докато вътре се провеждаше така очаквана среща между него и собственикът на "Актор". Смело мога да заявя, че проявихме биволско търпение в рамките на около 3 часа. Имахме достатъчно време дори и да залагаме за резултата от срещата вътре, а именно: ще бъде ли отворен Синдикалния дом на 24 май или не. Аналогичният извод бе, че ако гръцката фирма изпълнител поиска увеличение на срока, то тогава ответната страна, община Пловдив пък ще поиска изплащането на неустойки.

Не случайно използвам термина "биволско" търпение, защото около обяд на същия ден, на доста бърз ход в Общината влезе шефът на гръцката фирма, г-н Никос. Как да си тръгнеш, без да разбереш какво е станало, още повече, че Никос пристига специално от Гърция за тази среща.

Откровено казано, лично аз, очаквах да чуя тежката дума на Славчо Атанасов, с която ще постави на място "Актор".

Да, ама не! Не само, че гърците са заявили невъзможността си да изпълнят срока на договорката, който е 24 май тази година, ами отгоре на това явно не им пука, че може да плащат и неустойки затова. Защо ли да да притеснени, след като самият Атанасов не беше убеден дали общината ще заведе дела за тези пари. Отгоре на това, сумата, според кмета, била нищожна, защото когато е подписван договорът по времето на Чомаков, в него предвидените неустойки били, представете си, около 0.05%.

Като "търкулнала се тенджерата и си намерила похлупака" ми прозвуча и споразумението, което са постигнали, с уточнението, че то още не е подписано. Удължава се още малко повече от 3 месеца, откриването на така нужната за Пловдив нова сграда на Синдикалния дом, т.е. иде реч за това: Пловдивчани, не се отчайвайте, на празника на Пловдив, 6 септември, вече трябва да можем да се поздравим с новата придобивка и така ще сме по-спокойни за кандидатурата си за Европейска столица на културата. Сякаш кметът забрави какво каза седмица по-рано, а именно, че няма да допусне и ден закъснение от 24 май.

Не ми стана много ясно, как така новото споразумение ще гарантира откриването на Синдикалният дом на 6 септември, а не по-късно, разчитайки само на подписът на Никос, с който, според кмета "се залага честта на фирма "Актор", на която гръкът е собственик".

Питам: за каква чест можем да говорим, след като една явно доста богата фирма може да си позволи да не спази споразумението си с общината на вторият по големина град в България. И всъщност, на кого му пука за "поруганата" чест на византийците!

В този ред на мисли, какво ли щяхме да правим, ако го нямаше Античния театър? Добре, че е естествена даденост на града, защото ако трябваше да чакаме пловдивските управници от последните повече от 20 години да построят нещо такова, Пловдив нямаше да може да се похвали с нито едно от мащабните събития, провеждащи се там.

Така, че, пловдивчани, не се срамувайте от това, че години наред нямате Градски дом на културата, липсва ви читава спортна зала, не се срамувайте и от запустелия стадион "Пловдив", от състоянието на хилядолетните исторически забележителности на града ни...и т.н., тъй като списъкът е много дълъг. В крайна сметка, вие не сте виновни. Виновен е само примиренческият дух на българина и типичния наш балкански манталитет, с който, защо ли ни е толкова трудно да се преборим!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Е дами и господа октомври идва - за кой ще гласувате пловдивчани - дано най-после прогледнете!!!
+4
 
 
Чомаков ли? За първи път се споменава името му.За жалост само се споменава и няма да има никакви последствия за този който ОКРАДЕ Пловдив
-2
 
 
Зависи какъв е договорът...Аз ако съм на мястото на кмета, и ми трудно да взема решение, ще обявя референдум. Нека Пловдивчани да решат дали да се прекрати договора и да се забави проекта поне година или да се забави пет месеца, но да изтърпим Гърците. От публикацията разбирам, че на тях не им дреме от малките неустойки....Друг е въпросът и колко пари са усвоили.../ако е всичко-още повече няма да им дреме/
+3
 
 
Би могло да се нарече "Крупна кражба".. Невена.
+4
 
 
Ето, че най-после се спомена името Чомаков....Това е човекът, който според мен постави личните си интереси над гражданските, даже и партийните. Неговите действия бяха забулени в мъгла за пловдивската общественост и засъжаление Славчо Атанасов отнася негативите от последствията
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 07.04.2011 г.
+2
 
 
Че тя пред кой ли не е клякала ,относно отварянето на ул.К Пеев пак стана така отидоха 40-60 надъхани и Райнето клекна ,вече 34 години УЛИЦАТА НИ Е ЗАГРАБЕНА /незаконно разбирасе/.....
+5
 
 
Сега вместо да хваща копието,Ибриков най-добре да хване един самурайски меч и да си направи харакири.
+6
 
 
Ами къде ще ходи Славча? Комисионните вече са изпапкани от големите играчи на Пловдив, кой ще ги връща, ако на Славча му скимне да притиска кириос Никос? Я седи мирен, Славча Ибриков! Кой ли ще следващият Ибриков - кмет, не знам? Ама в крайна сметка пак ние всички ще сме с пръст в устата.
+3
 
 
и ако това не е нехайство нз как иначе може да се нарече
+9
 
 
Адмирации за News.Plovdiv24.bg ! Дано пловдивчани не се окажат с къса памет и в тази връзка - бъдете добри и им напомнете всичко това през октомври!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: