Зловещ клоун се появи и в столицата, дебне хора в подлези и в метрото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:33 / 30.10.2019
24878
След като се появи на пътя за Хасково, където стряска шофьорите, като се мята пред колите, сега маскираното чудовище дебне хора и в подлези и метрото в столицата и им изкарва акъла.

Клоунът изскача изневиделица, усмихва се зловещо в лицето на някой минувач и бързо изчезва, докато стресираните столичани се опитват да укротят галопиращия си пулс. Дегизировката на клоуна е впечатляваща - рошава червена коса, черно-бял грим на лицето и шарени дрехи.

Хората са раздвоени каква е целта на чудака - дали се превъплъщава в клоуна Пениуайз от романа "То" на Стивън Кинг или се опитва да се прави на Жокера, чийто филм наскоро излезе по кината.

В момента в САЩ е изключително популярна модата на т.нар. scary pranks (плашещи шеги), при които хора се преобличат като чудовища, терористи и клоуни да плашат непознати хора. Вероятно тази мода се е пренесла и у нас, тъй като това не е първият подобен случай.

Както "България Днес" разказа, клоун излиза през нощта на пътя Хасково - Свиленград и плаши шофьори.

Десетки граждани вече са сигнализирали за съществото, което им изкарва акъла в тъмното, а снимка на страшния клоун се завъртя и в социалните мрежи. По разкази на свидетели страшилището се крие в храстите и дебне колите. Когато превозно средство наближи, клоунът се хвърля към него и започва да ръкомаха. Шофьорите буквално си изкарват акъла от неочакваната поява на клоуна в тъмното и скачат на спирачките, за да не го ударят.

Преди седмица от полицията в Хасково обясниха пред вестника, че издирват клоуна.

"Колеги с патрулни автомобили няколко пъти обходиха мястото, но не откриха такова лице. Затова и търсенето му е преустановено. Не изключваме възможността да няма такъв човек", коментира вчера пред "България Днес" Нина Николова, говорител на областната дирекция на полицията в Хасково.

Потребители в социалните мрежи коментират, че няма да е изненада, ако клоуни се появят и в други населени места у нас, тъй като модата се разпространява много бързо.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).