"Жълто" предупреждение: Към Пловдив идат валежи и гръмотевични бури!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:04 / 09.04.2016
8980
"Жълт" код за валежи и гръмотевични бури е обявен за Пловдив за утре, 10 април. Според прогнозата ще има валежи и гръмотевични бури. Сумарните количества се очаква да бъдат между 15 и 35 л/кв.м. В отделни райони ще има интензивни локални извалявания с по-големи количества, предупреждават синоптиците.

През нощта в Западна и Южна България валежите временно ще спрат, докато централните и източните райони от Северна все още ще вали. Минималните температури ще са между 8° и 13°. 

Утре облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над около 2000 метра от сняг. След обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превали. Ще духа до умерен южен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 9° - 11°.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).