Жена разказа, че 15 години е търпяла бой и тормоз от мъжа си вкъщи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 12.06.2020
3798
3 години след сватбата, жена става жертва на насилие – физическо и психическо. Жената разказва, че 15 години живеела под един покрив и търпяла, предаде Нова телевизия. Скандалите, алкохола и насилието били нейното ежедневие. Жената прави много опити да избяга, мислила и за развод, но всеки път се е връщала, заради страховете дали и как ще успее да се грижи сама за 2 си деца в малкия град - Търговище.

Жената разказа, че много пъти след употреба на алкохол, човекът до нея я малтретирал. След поредния побой, жертвата събира смелост да потърси помощ.

Мъжът е изведен от дома насилствено, а жертвата завежда дело срещу него. Той е осъден да не доближава жената и децата си за период от 1 година, чрез ограничителна заповед. Насилникът към момента плаща издръжка, но пострадалата е останала без работа по време на коронакризата. Към днешна дата жената живее нов живот – по спокойна и по сигурна е за децата и себе си, разказва още тя. Към днешна дата жената още получава психологическа и емоционална подкрепа.

По време на пандемията обаче, жената остава без работа и това е ново предизвикателство пред нея. Фондация се е заела да подпомага чрез събиране на дарения, жени като тази, които отглеждат сами децата си и са били жертва на насилие, защото според фондацията, много жени търпят насилието заради икономическа зависимост. Само в област Търговище над 120 жени годишно търсят помощ и  подкрепа, защото са жертва на насилие у дома.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).