Завишават изискванията при контрола на плувните басейни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 30.11.2021
1086
Подготвят промени за повишаване на сигурността при използването на плувните басейни.

Предложените мерки са от съществено значение за повишаването на безопасността на съоръженията и готовността на лицата, стопанисващи плувни басейни да предлагат безопасна услуга на своите клиенти. Вносител на предложението е служебният министър на икономиката Даниела Везиева. 

Ще се следи за качеството на извършваните проверки и техническата безопасност в обектите. С предложените промени се допълват задълженията на лицата, стопанисващи плувни басейни за осигуряване на правилната и безопасна техническа експлоатация и поддръжка, филтрацията и помпите към плувните басейни.

В инструкциите могат да се разпишат и допълнителни изисквания, поставени от туроператорите, с които лицата, стопанисващи плувни басейни имат сключени договори, което ще повиши имиджа на страната ни като туристическа дестинация, посочват още вносителите.

Сегашните изисквания към лицата, стопанисващи плувни басейни за техническото им обслужване, определени в съществуващата наредба, не са достатъчни, посочват още от икономическото министерство. При 1842 проверки на плувни басейни през 2-годишния период от влизането в сила на наредбата до настоящия момент са установени редица проблеми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).