Защо имаме най-скъпия кашкавал в Европа?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:56 / 15.01.2023
3614
Цените на кашкавала растат, защото са скъпи суровините за производството му. Това заяви в ефира на "Събуди се" шеф-готвачът и производител на млечни продукти Станимир Радичев.

"За производството на килограм кашкавал са необходими между 12 и 14 литра краве мляко. В момента литър прясно мляко е около 1,20 лева.  Самото производство струва около 5-6 лева. След това има период на зреене – между 60 или 72 дни. Тогава губи около 10 процента от рандемана си", обясни той.

Ако кашкавалът е бутиков, тоест в него се влагат добавки като трюфели и манатарки – цената му скача допълнително.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Отбелязваме Деня на труда
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).