Заплахи за спиране на стачните действия са получили протестиращите от МВнР

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 07.12.2022
1491
Стачкуващите служители от МВнР са получили заплахи да спрат стачните действия, каза за Агенция "Фокус“ председателят на Професионалното обединение на държавните служители от Дипломатическата служба Мартин Колев, дипломатически служител III ранг.

"В петък по време на среща с министър Николай Милков във връзка със стачката той лично пое ангажимент да няма реваншистки настроения и отношения към служителите и да няма последици за тях фактът, че стачкуват. Но пристига към нас информация, че на някои  колеги е оказван натиск да не стачкуват“, каза Колев.

Още при символичните стачни действия е получено от ръководството на Външно министерство писмо да се спазва работното време, в противен случай стачкуващите подлежат на дисциплинарни наказания, допълни председателят на Професионалното обединение на държавните служители от Дипломатическата служба.

"Правят се индиректни опити да бъде смачкано желанието на стачкуващите. Натискът не идва от министъра, а от по-ниски нива. Той е  директен и индиректен. Психологически натиск се  получава чрез изискване от стачкуващите на списъци, за да се отчитат пред директорите. Стачкуващите отказаха да правят списъци“, допълни Колев. "Тази ситуация не е уредена от закона. Не  е ясна процедурата".

В противоречие със Закона, В Министерството на външните работи са обявени конкурси за наемане на работници обявени конкурси, докато текат стачните действия, става ясно още от думите на Мартин Колев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).