Замъкът "Влюбен във вятъра" стана любимото място на романтици и пътешественици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:32 / 09.08.2017
4856
Приказни фонтани и водопади... огромен парк, езеро с лебеди, мостове, арки и внушителни статуи. Сгушен в цялата тази красота е замъкът "Влюбен във вятъра" - любимото място на романтици и пътешественици. Намира се на 2 км западно от античния град Созопол, в близост до село Равадиново.

Замъкът е осъществената детска мечта на Георги Тумпалов, който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък, създаден с много любов!

Стилът на "Влюбен във вятъра" е приказен, вълшебен. Преди четири години филмова компания от Холивуд го използва за естествен декор и заснема последната филмова версия на приказката "Спящата красавица".

Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде - в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си - сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Това, което прави замъка още по-уникален, е че е построен във формата на кръст - признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие.

Към приказния замък има параклис, винарна, картинна галерия, зала за игри и забавления, конюшня и зоопарк, пренасящи ни в друга реалност. "Влюбен във вятъра" е най-посещаваният туристически обект в България и атракцион №1 на Черноморският регион. Замъкът е основен партньор на фирмите за организиран туризъм в България и любимо място за посещение на туристите от целия свят.

Класиран е в Топ-5 на най-красивите замъци в Европа от Европейската комисия по туризъм в Брюксел. Носител е на Златен и Сребърен приз за Архитектурен дизайн A'design Award, Italy и Златен приз и първо място на ITB China за "Качество на туристически продукт".

Участието на Замъка в Световните туристически изложения в Лондон, Дубай, САЩ, Китай и многобройните национални и международни награди допринесоха за популяризирането на България, не само като туристическа дестинация а привлича и чуждестранни инвестиции. Доказателство за това е и специална покана от организаторите MGM Group за представителство на България на Световният Икономически Форум през месец октомври в Макао 2017.

Замъкът е средище на националната култура и място за множество международни културни и научни събития. Той е пазител на българската духовност и традиции. Инициативата на замъка за препис на историята на Паисий, вече втора година предизвика небивал патриотичен подем и над 10 000 души, не само от България, се включиха в преписа на "История Славянобългарска", като в момента се довършва и VI-ти пореден препис. В параклиса на Замъка се провежда и ежедневна историческа възстановка на "Клетвата на Левски", където над 3000 души само за един месец за се заклели "Да обичат и да работят за България.

Замъкът "Влюбен във вятъра" е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужденци. Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки и позволете на себе си да се загубите във вълшебната му атмосфера.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).