Закопчаха украинска банда в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
09:20 / 13.12.2022
1085
Полицаи задържаха трима криминално проявени и осъждани украинци на възраст от 41 до 44 години. Те са задигнали сумата от 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити - всичко на обща стойност около 1 500 лева. Кражбата е извършена на 5 декември чрез отключване на входната врата от апартамент, разположен в бл. 24 в к-с "Изгрев", собственост на 68-годишен бургазлия.  

Крадците са се придвижващи се с л.а. "Шкода Октавия", с украинска регистрация. Автомобилът е спрян на 9 декември в района на кръговото кръстовище в посока кв. "Сарафово". При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети три мобилни телефона със заличени имеи номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила - два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми. Открити са и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев".

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в Равда, са намерени и иззети 3 мобилни телефона с украински СИМ карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев". На 10 декември с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).