Загиналият парапланерист е внук на Григор Стоичков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:36 / 12.01.2023
5014
Младият парапланерист, който издъхна след трагичен инцидент на връх Мусала, Тома Стоичков е един от внуците на бившия вицепремиер и кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков, съобщи "24 часа". 

Приятелите на загиналия парапланерист Тома го определят като "момче с голям кураж и сърце "

На 8 януари 35-годишният Тома Стоичков е излетял с група парапланеристи от Маркуджик. Около 13 ч. вчера се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. В акцията по спасяването му се включиха спасители от ПСС- Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер "Кугар", който успя да евакуира пострадалия мъж и да го транспортира в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, но по пътя Стоичков е издъхнал от тежките травми.

Тома е син на бившия дипломат Венелин Стоичков - единия от двамата синове на Григор Стоичков. Младият мъж има сестра Велика, която съобщи в социалните мрежи, че опелото ще бъде на 13 януари в столичната църква "Свети Седмочисленици". 

Ика, както я наричат близките ѝ, също е запалена по спорта. Тя е сноубордистка. Преди 14 години успява да се спаси при изключително трудни метеорологични условия в Пирин, но приятелят ѝ Виктор загива, затрупан от три лавини на Бъндеришка поляна.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).