Задържаха нагъл телефонен измамник, представил се за полицай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:41 / 18.08.2017
2287
По искане на Районна прокуратура - Ямбол съдът задържа под стража Васко А. ( на 26г. от гр. Ветово, обл. Русе). Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.08.2017г. в Ямбол, като съизвършител с Марин И., възбудил и поддържал заблуждение, чрез телефонно обаждане, у възрастна жена от гр. Ямбол, че същата трябва да улесни полицейските органи в гр. Ямбол, за да заловят престъпници, като предаде на последните всички пари, които има в дома си и с това са й причинили имотна вреда в размер на общо 2305 лв., 60 евро и 50 британски паунда, които тя хвърлила на два пъти от балкона на жилището си в гр. Ямбол на 12.08.2017г. 

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Васко А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Прокурорът е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стажа Васко А.

Съдът определи мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер от 2000 лв. спрямо втория обвиняем по досъдебното производство Марин И. ( на 44г.от гр.Ветово, обл. Русе). Мотивът за определената мярка е влошеното здравословно състояние на обвиняемия. Определението на Районен съд -Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).