Задържаха мъж, обещавал облаги на възрастни хора, представяйки се за общински служител

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:48 / 24.09.2020
4762
В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, провела се на територията на община Аксаково и община Варна, под наблюдението на прокуратурата, е задържан 41-годишен мъж от Бургас, извършил кражба и въвел в заблуждение самотноживущи възрастни хора.

Установено е, че мъжът се е представял за общински служител и е предлагал на потърпевшите да им съдейства за увеличение на пенсиите или да им осигури евтини дърва. Измамите са извършени на територията на няколко области. На мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Проверените по време на специализираната операция лица са 476, проверените автомобили са 360. Задържани са общо 23 души – четирима са известни на органите на реда във връзка с джебчийски кражби, седем души са проявени по линия на различни измами и седем са извършителите на кражби.  Установени са 45 нарушения на ЗДвП, взето е отношение във всички случаи, като в три от тях става дума за управление на МПС без свидетелство за провоспособност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).