Задавяне със солета обърнало автобуса с децата на АМ "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 21.08.2022
10091
Един от родителите се е задавил със солета по време на движение и дълго време не можел да дойде на себе си. Жена му направила място да седне по-напред, дала му и да пие вода, защото се разхълцал. Прилошало му и поискал да ползва седалката на екскурзовода. Не успял да я отвори и в суматохата бутнал неволно шофьора, който рязко свил вдясно.

Това става ясно от разказа на ръководителката на танцовия ансамбъл "Ю Лира“ от близкото до Белград село Батайница Наташа Радованович, пише "Телеграф".

"Шофьорът, който дотогава караше безупречно, просто свали дясната си ръка, за да му покаже бутона за отваряне на седалката, след което се обърнахме и автобусът падна в канавка“, коментира Радованович пред сръбското издание Kurir.

Тя уточнява, че това е човекът, който е най-тежко пострадал при катастрофата и е с ампутиран крак. Радованович обяснява, че в този момент се изплашила най-много за децата и е смятала, че всички те ще умрат.

"Гледах само как да излезем от автобуса. Децата плачеха и крещяха, няколко минути не можех да се съвзема от ударите и стреса“, описва тя ситуацията. Тя споделя още, че е изключително развълнувана от съпричастността на българите, които са спрели на магистралата, за да помогнат.

"Хората спираха и тичаха от колите си, за да ни помогнат. Те взеха децата, качиха ги в колите и потеглиха към болницата. Първоначално се уплаших, защото бяха непознати“, споделя още Радованович.

По думите й линейките и полицията дошли много бързо и веднага оказали съдействие. Тя бе категорична, че никой от пътуващите не вини шофьора Дарко Карашичевич, който в четвъртък бе оставен от съда в Стара Загора за постоянно в ареста. По думите й той е бил добре отпочинал, преди да потегли от Слънчев бряг към Сърбия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
23.12.2022 Спасител от "Тракия" получи награда от БЛС
27.08.2022 Д-р Христо Стефанов – първият спасител на децата от "Тракия", се грижи сам за няколко села в Норвегия
24.08.2022 Пускат под гаранция шофьора на сръбския автобус, който се преобърна на
"Тракия"
20.08.2022 Лекарят, първи помогнал на децата от катастрофата на "Тракия": Автобусът се преобърна на 10-15 метра пред нас
19.08.2022 Зелен коридор за ранените при катастрофата на "Тракия" сръбски деца
18.08.2022 Последни новини за пострадалите при тежкото ПТП на "Тракия"
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).