За първи път - жена командва български рейнджъри в Афганистан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
10:44 / 05.04.2016
5807
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва днес в тържествената церемония по изпращането на 31-ия контингент на въоръжените сили за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан "Решителна подкрепа". Церемонията ще се проведе в Карлово от 11.30 ч. на площада пред къщата-музей "Васил Левски".

Военнослужещите от контингента, който е в състав от 110 души, ще се включат с национален елемент, взвод за охрана и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. 

По време на мисията ще се изпълняват задачи по подготовката, подпомагането и предоставянето на екип от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона, както и по обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Национален командир на контингента е полковник Руси Русев от Командването на Сухопътните войски, командир на взвода за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

В ритуала ще вземат участие заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.


Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).