Юнкер не иска Каталуния да стане независима

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:10 / 14.10.2017
2273
Педседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не иска Каталуния да става независима, защото това би насърчило и други региони да направят същото и ще направи управлението на ЕС прекалено сложно, предаде Ройтерс.

"Ако позволим на Каталуния - а това не е наша работа - да се отдели, и други ще направят същото. Не искам това", каза Юнкер в реч в Люксембургския университет.

По думите му той е "силно обезпокоен" от сепаратистките тенденции в Европа и е призовал испанския премиер Мариано Рахой да направи така, че ситуацията да се върне под контрол.

Имайки предвид каталунските апели за посредническа роля на ЕС, той посочи, че комисията не би могла да посредничи, ако само едната от страните иска това.

ЕС вече е изразявал доверие в Рахой, че ще уреди въпроса, и определи ситуацията около Каталуния като вътрешна работа за Испания.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).