Явор Божанков: "Възраждане" първо мислят за Русия

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (4)
15:29 / 12.10.2023
1433
Когато някой иска вот на недоверие държавническото, отговорно поведение към България предполага да каже какво ще правим след това. Накъде ще поемем и къде ще стигнем. Това каза от парламентарната трибуна Явор Божанков от ПП-ДБ, предаде репортер на "Фокус".

"Оставката на това правителство я искат ИТН. Те получиха няколко пъти възможност да управляват и се провалиха, стотици милиони похарчихме за избори, а те казваха "избори до дупка" и изкопаха тази дупка и сега се намират в нея, но не си дават сметка какво причиниха на България. И от тази дупка продължават да викат "избори". Но нека си предстваим, че тяхната мечта се сбъдне, печелят избори, имат мнозинство и тогава какво ще стане? С кастинг вероятно ще изберем следващия шнорхел, който ще ни бъде министър-председател или пък Петър Илиев ще ни крещи от ефира на телевизията. Това ли ще се случи, или по-скоро сърдитото лице на Слави Трифонов ще ни информира кой кога ще полети към космоса?", каза Божанков. 

"Възраждане" са другите, които искат оставката на това правителство. Те имат проучване, но го крият. На всички избори имат само те едно проучване, за което само те знаят, в което казват, че ще бъдат първа политическа сила със самостоятелно мнозинство. Минават изборите, то все не става, но те вадят ново такова проучване и не го споделят с нас. Всички в тази зала сме наясно, че "Възраждане" нямат мнозинство, не са първа и никога няма да бъдат първа политическа сила, и те го знаят. Защо искат оставката на това правителство тогава? Накъде ще отведат България? Нека ви кажа... единствената българска политическа партия, която се е опитала да затвори български завод с българска продукция и работници, плащащ данъци в нашата хазна - това е "Възраждане", защото това производство пречи на Русия. "Възраждане" първо мислят за Русия, ако остане време след това мислят за Русия и чак накрая, ако нещо друго остане - пак мислят за Русия", категоричен бе депутатът.

Виж коментарите (4)

Още по темата (692):
09.05.2024 Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
06.05.2024 Почина Петя Ставрева
01.05.2024 Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хазарта
30.04.2024 Георги Лозанов каза защо промените в закона за хазарта стават сега
30.04.2024 Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
30.04.2024 Без реклами на хазарт в медиите, засега
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).