"Възраждане" и ИТН пуснаха жалба за промените в Конституцията

Автор: Самуил Иванов
Коментари (1)
11:31 / 11.01.2024
845
"Възраждане“ и "Има такъв народ“ внасят съвместна жалба в Конституционния съд срещу промените в Конституцията, предаде репортер на "Фокус“.

"Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха. Те за цялостното творчество получиха огромна двойка. Знаете много добре, че това не е мнение само на двете на парламентарни групи, това е мнение на всички професионални гилдии, включително на любимата им Венецианска комисия“, заяви Тошко Йорданов.

За разлика от президентската институция, двете парламентарни групи поставят промените в съдебната власт като ядро на тяхната жалба.

"Ние оспорваме сърцевината на конституционните промени, а именно тези в глава "Съдебна власт“. Считаме, че така, както бяха обявени, че са най-важната част за съществуването на тази сглобка, така също това, което те направиха, което е некадърно, некомпетентно и противоречи на основния закон в страната, следва да бъде оспорено в цялост“, заяви Петър Петров.  

Запитани защо БСП не участват в жалбата, двете парламентарни групи коментираха, че не знаят. Те не са информирали предварително петата политическа сила.

Костадин Костадинов обяви, че "Възраждане“ ще има свой кандидат за конституционен съдия. Името му обаче не бе разкрито. То ще стане ясно по-късно през деня. От ИТН обаче няма да издигат своя кандидатура.

Виж коментарите (1)

Още по темата (692):
09.05.2024 Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
06.05.2024 Почина Петя Ставрева
01.05.2024 Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хазарта
30.04.2024 Георги Лозанов каза защо промените в закона за хазарта стават сега
30.04.2024 Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
30.04.2024 Без реклами на хазарт в медиите, засега
Още новини от Национални новини:
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги
Отдаваме почит на светите братя Кирил и Методий
Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
Приятен ще бъде съботният ден
Феномен заради силна магнитна буря се видя в България
Тежко е състоянието на мъжа, транспортиран от Варна до София със ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).