Върнаха къмпинг "Каваци" на семейство Баневи, те се опитват да влязат във владение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:52 / 21.07.2020
6578
Скандал на къмпинг "Каваци" в разгара на сезона. Майката на Николай Банев пристигна със съдебен изпълнител и охрана, за да влезе във владение на имота. Това става след като бургаският районен съд изненадващо отсъди в полза на семейство Баневи, загубили стопанисването на морския обект преди четири години.  

 

Преди четири години фирма "Джи Енд Джи-90" влиза във владение на имота, представяйки предварителен договор за наем и продажба на къмпинга, подписан с фирмата на семейство Баневи "Хелио-Тур-С"АД. В документите стои подписа на Евгения Банева, информира Канал 3.

Само преди месец районен съдия обаче отсъди в полза на Баневи и реши, че може да бъде допуснато предварително изпълнение за влизане във владение. Къмпинг Каваци обаче към този момент се стопанисва от трето лице, подписало договор за наем, което няма общо със съдебните битки на двете страни.

За да влезе във владение на място със солидна охрана пристигна 78-годишната Мария Банева, майка на Николай Банев, който и към този момент продължава да е в софийския затвор. Припомняме, че Мария Банева остана на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция.

Евгения Банева, която беше освободена от ареста за да се лекува, не се появи на къмпинг Каваци. Очаква се тя да пристигне в петък, за да влезе във владение на имота. До въвод днес обаче така и не се достигна. Частен съдебен изпълнител предупреди, че дава тридневен срок на стопаните на морския терен.

Заради отправени словесни заплахи между Мария Банева и свидетелки по делото Баневи, на място дойдоха и представители на полицията. До намесата им обаче не се стигна. В същото време се очаква бургаския окръжен съд да насрочи дело за по-нататъшното разглеждане на казуса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
22.02.2020 Николай Банев се изгаври с главния прокурор от затвора
14.02.2020 Банева: Никога не сме били бегълци, доброволно се върнахме в България
17.12.2019 Баневи се видяха с децата си за първи път след ареста
26.11.2019 Бургаският съд запорира имущество на Баневи за над 140 млн. лева
21.10.2019 Десет адвоката бранят милионерите Баневи в съда
24.09.2019 Делото срещу Баневи тръгва на 21 октомври
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).