Върбанов: Бъдещото развитие на водния транспорт ще се основава на интелигентен растеж!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:45 / 07.01.2022
13527
Плановете за бъдещото развитие на водния транспорт се основават на интелигентен, устойчив и всеобхватен растеж, на принципно ново равнище, което да отговаря на новите цели в политически, стопански и социален план. Това съобщи заместник-министърът по транспорт и съобщения Владимир Върбанов по време на церемонията по отбелязване на 141-та годишнина от създаването на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“.

Визията на екипа на Министерството на транспорта и съобщенията е свързана с достигането на безопасен и сигурен, екологичен и ефикасен морски и речен транспорт. Основна цел е изграждане на модерна транспортна инфраструктура, която да осигурява подходяща среда за развитие на страната, както в интерес на икономиката и населението на България, така и в международен аспект.

"Всички ние сме заинтересовани морското дело в България да гарантира надеждна перспектива за развитието на научния потенциал на нашите специалисти. Секторът трябва да следва своя път в откриването и създаването на нови и укрепването на вече съществуващите ниши за икономическото развитие на България. Искрено вярвам, че нашите съвместни усилия ще спомогнат за постигането на набелязаните цели“, посочи заместник-министърът.

Създаването на професионалисти изисква много време и усилия от страна на всички нас. В дългосрочен план доброто образование е основният фактор за устойчив растеж на всяка икономика – целта, към която всички се стремим, съобщи заместник-министър Върбанов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).