Всички учебници - в интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:32 / 18.10.2012
3473
Всеки учебник на хартия ще има и свой електронен вариант, съобщи просветният зам.-министър Милена Дамянова. Онлайн помагалото няма да бъде PDF-вариант на книжното помагало, а съвсем отделен портал с различни игри, упражнения и интерактивни възможности.

"Засега не предвиждаме да има само онлайн учебници, без хартиен носител, защото някои от децата нямат компютри у дома", каза зам.-министърката.

Образователната комисия в парламента пък прие, че училищата вече ще могат да избират между неограничен брой варианти на учебници. Досега те бяха само 3. Оценяването им ще се извършва на два етапа. В първия специална комисия, в която има и психолози, ще оценяват всички предложения на издателствата. Онези от тях, които съберат 85 % подкрепа, ще достигат до втори етап, в който оценка ще им дават всички учители. Даскалите ще ги оценяват онлайн, за да се избегне вариантът директори или издатели да окажат натиск върху мнението им.

Депутатите приеха също, че математическите гимназии вече няма да могат да приемат ученици от пети клас. Ако искат да правят ранен прием, те ще трябва да се преобразуват в средни математически училища.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).