Военният министър: У нас временно има 14 танка на НАТО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:39 / 01.07.2015
1658
Военният министър Николай Ненчев обяви, че в България има 14 танка на НАТО, при това временно. Те ще останат на територията на страната ни само за учение и след това ще отидат в локациите, където има нужда от тях.

"Според мен има определени кръгове, които целят в обществото да има истерия, свързана с тези танкове от НАТО. Същите тези хора, които писнаха срещу ракетите край Шабла. Пак този кръг се опита да внуши, че като дойдат тези танкове, след ден-два ще нападнем Русия", коментира Ненчев в студиото на bTV.

И допълни, че няма нищо по-хубаво от това страната ни да се възползва от чужда техника и чужди войници, за да можем да направим тренировки на нашата армия. Все пак родната войскова сила има определени финансови трудности, за които всички знаем.

Накрая Ненчев каза, че трябва да сме внимателни и по отношение на Русия. Защото нейната политика спрямо Украйна е доста агресивна.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Днес имен ден празнуват всички с имената, които даряват живот
Облачно време, валежи и жълт код за силен вятър край морето
България официално е в предизборна кампания
Четирима са пострадали след челен удар между бус и тир
COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
България засилва връзките си с българската общност в Косово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).