Влизаме в затвора за 1 цигара марихуана?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
09:20 / 28.01.2014
5460
Трябва да има разграничаване между това дали човек продава, разпространява или употребява марихуана, иначе ще отидем в крайност, която едва ли е подходяща за България. Това каза в студиото на bTV Желяз Андреев от терапевтичната общност "Ново начало".

Досега наличието на една цигара от дрогата се налага само глоба. В новите разпоредби се предвижда за същото провинение вече да има и затвор. Според експерт от МВР стойността на тази цигара е 10-12 лева и тя е достъпна за много хора, включително и младежи.

Според хора, освободили се от наркозависимости, това е абсурдно. Те искат хората да имат избор - дали да се лекуват или не. Съставителите на промените в НК не са се съобразили с мнението на НПО-та и на хората, които ще бъдат засегнати от тази мярка, каза Желяз Андреев.

Не може да напълним затворите с хора, които не са дилъри, а просто са опитали марихуаната, това едва ли ще ликвидира проблема, каза още той.


Виж коментарите (33)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).