Владислав Панев: Логично е Калин Стоянов да подаде оставка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:33 / 25.11.2023
1159
Според Владислав Панев при раздробен парламент е нормално да се търсят нетипични мнозинства.

"Правителството работи при трудни условия, доверието между партньорите не е на особено високо ниво. Резултатите са добри, например повишената перспектива пред кредитния ни рейтинг. Важно е реформите да се случват по-бързо, това ще бъде основание кабинетът да продължи да съществува в този си вариант. Иначе избори също ще са вариант", коментира той. 

По думите му не би трябвало да има нови преговори преди ротацията, но това е теоретично възможно. "Не мисля, че трябва да има "златни кокошки", без които не може да съществува. При ротацията трябва да се види много внимателно кои министри какво са свършили. През 2024 г. ситуацията в Европа предполага по-висок дефицит. Максималният осигурителен доход ще бъде дискутиран. Според мен твърде честото му повишаване е проблем", заяви пред NOVA Панев.

Относно дерогацията той обясни, че държавата би трябвало да има капацитет да поеме ръководството на рафинерията. "Проблеми с доставките щеше да има, ако дерогацията бе отпаднала за три дни. 1 март е доста по-разумен срок.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).