Вижте кои пловдивски политици попаднаха в списък на Сметната палата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:12 / 08.01.2013
4408
Екскметът на Пловдив Славчо Атанасов не е декларирал 17 дка ниви на съпругата си Елена, придобити чрез делба в село Сламино, Ямболско, научи репортер на Plovdiv24.bg. Това става ясно от сайта на Сметната палата. Името на бившия градоначалник на Пловдив, наред с още 291 висши държавни служители, фигурира в списъка за несъответствия в подадените годишни декларации за 2012 г.

Пловдивската депутатка от ДПС Петя Раева не е декларирала доходи в размер на 6 108 лв. от друга стопанска дейност. 

Зам.-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски също е пропуснал да отбележи в декларацията притежаван от него апартамент с площ от 38 кв.м. в София. Освен това той не е декларирал и поземлен имот с площ от 965 кв.м., заедно с построените в него двуетажна жилищна сграда с площ от 77 кв.м. и стопанска постройка с площ от 54 кв.м в с. Новаково, общ. Асеновград, както и притежаван употребяван лек автомобил "Шкода Октавия". 

Кметицата на "Западен" Десислава Желязкова пък не е декларирала данни за съпруга си, а именно притежавани от дарение 4/6 идеални части от апартамент 61 кв.м. в Пловдив.

Несъответствия има и в данъчната декларация на бившия кмет на район "Южен" Александър Колев, не декларирал притежавани 1/3 ид.ч. от ниви с обща площ от 26дка в с. Средно градище, общ. Чирпан. 

Златин Велев, бивш зам.-кмет на район "Източен", не е декларирал данни за съпругата - придобит чрез дарение апартамент с площ от 63 кв.м. при запазено право на ползване от дарителя и гараж с площ от 21 кв.м. в Пловдив. 

Илия Баташки, шеф на БСП в район "Северен" и бивш управител на МБАЛ Свети Пантелеймон", не е декларирал данни за съпругата - дялове в дружество "Меддитех" ООД, гр. Пловдив. 

Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов пък е пропуснал да отбележи притежавани дялове в "Димар груп" ЕООД, с. Ягодово, общ. Родопи, прехвърлени на 07.12.2011 г. на съпругата му. 


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).