Вижте какво се случва на една от границите ни!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
10:04 / 24.12.2021
18242
Снимка от тази сутрин, направена чрез една от камерите на ГКПП "Капитан Андреево", показва какво е положението на въпросния граничен пункт. Стотици автомобили чакат реда си, за да минат границата. Шофьори, попаднали в неособено приятната ситуация, твърдят, че се минава за около 3-4 часа. Според пресцентъра на МВР обстановката е спокойна и нормална. Ето какво още съобщават от институцията:

На границата с Гърция: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код.  До 06:00 ч. на 10.01.2022 г. гръцките власти ще изискват за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст,  негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането на ГКПП или отрицателен бърз/антигенен/ тест, направен до 24 часа от пристигането.

За повече информация https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Greece. През ГКПП "Ивайловград“ и ГКПП "Златоград“ гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци.

На границата с Румъния:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Мерки за влизане в страната спрямо български граждани: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Romania.

Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

На границата с Република Сърбия:   

Трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина на изход товарни автомобили. Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Турция: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията.

Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.

На границата с Република Северна Македония: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid-19, документ за преболедуване на коронавирус или медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането. 

Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната.

Виж коментарите (4)

Още по темата (266):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
28.12.2022 Вижте къде са едни от най-високите данъци в света
27.12.2022 300 деца участваха в "Моята коледна картичка до Дядо Коледа" в карловско
село
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа?
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).