Вигенин: България подкрепя Турция за членство в ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (73)
17:02 / 27.10.2013
11375
"България подкрепя искането на Турция за членство в ЕС. Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава № 22. Считаме, че е необходимо да се ускорят дейностите за изготвянето на пътна карта за визовите облекчения от ЕС за турски граждани и паралелно с това - за подработването на спогодбата с Турция за обратно приемане (реадмисия)". Това заяви министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин по време на работно посещение в Анкара, пише турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

На съвместна пресконференция с турския външен министър Ахмет Давутоглу, Кристиян Вигенин посочи по-специално важността на енергетиката и на транспортната инфраструктура за развитието на двустранните отношения.

По отношение на незаконните имигранти Кристиян Вигенин подчерта, че въпросът има голямо значение за неговата страна и че по-голямата част от тях имат връзка с кризата в Сирия. В тази връзка констатира, че между двете страни има добро сътрудничество и изрази надежда, че ще продължи съвместната дейност за осигуряване на най-добра координация между двете страни на границата.


Виж коментарите (73)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).