Вегани обръснаха косата на жена пред Министерския съвет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (53)
15:31 / 04.10.2017
20508
При протест пред Министерския съвет от Българския вегански съюз поискаха оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. Причината - бездействието на ведомството по отношение на защитата на животните.

Те направиха пърформанс, в който символично бе обръсната главата на една от протестиращите, за да покажат какво се случва с животните, пише БГНЕС.

"Пресъздаваме реалността. Животните умират по един особено мъчителен начин. Кожата им се смъква от тялото, докато много от тях са живи. Така нареченият хуманен начин за тяхното умъртвяване е в едни газови камери, но много от тях оцеляват и се одират, докато са живи. Така, че това е една изключително варварска процедура, ненужно насилие, една ненужна жестокост. Ние искаме да покажем какво се случва с животните, защото много хора не знаят", обясни председателят на Съюза Никола Донев.

Веганите носеха и плакати с надписи "Стоп!!! На насилието над животните" и "Само красивите животни и грозните хора носят кожени палта".

"Организираме този протест за защита на животните и по-специално на тези, които се използват за кожа от кожната индустрия и още повече, че в България има две ферми за норки, които са незаконни. Отглеждат американска норка, която е инвазивен вид и не е разрешена според нашето законодателство", обясни Явор Карапетров от Български вегански съюз.


Виж коментарите (53)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).