Важна новина за бъдещия тунел под Шипка дойде от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:18 / 22.06.2018
41125
За последната година министерството на регионалното развитие и благоустройството предприе решителни мерки за засилване ролята на регионалната политика като хоризонтална мярка, която да предопределя секторните политики, за да имат те конкретна ангажираност за развитието на районите, подобряване и синхронизиране на управлението на регионалното развитие и активно включване на социално-икономическия им потенциал. Това заяви заместник-министър Валентин Йовев при участието си в панела на тема "Регионално развитие и икономически клъстери в България“ на Пловдивския икономически форум.

 "Водени са разговори с няколко фирми, които имат интерес за получаване на концесия на тунела под Шипка", каза заместник-министърът в отговор на въпрос на участници във форума, които подчертаха, че с изграждането на съоръжението ще се създадат по-добри условия за развитие на Южна България и Област Пловдив. Инж. Йовев уточни, че тунелът е само част от проекта за връзка между Северна и Южна България без преодоляване на Старопланински проходи. Другият важен участък от него – обходният  път на Габрово е пред завършване.

В напреднала фаза са и  проектите за обходните пътища на Казанлък и Шипка, обясни заместник-министърът. Според него изграждането на тунела няма проблем от техническа гледна точка, но за държавата ще е по-трудно, ако го строи само с бюджетни средства. По думите му въвеждането на тол системата ще генерира повече средства, които могат да позволят проекта да се завърши в бъдеще с пари от бюджета.

Виж коментарите (6)

Още по темата (17):
03.04.2024 Отпадна спънка по пътя към бъдещия тунел под Шипка
10.06.2022 Има надежда, пътуваме през тунела под Шипка за 10 минути
08.06.2022 5 тунела, 6 моста и 1 подлез ще бъдат изградени в Стара планина
27.01.2022 Регионалният министър: Няма забавяне по работата на тунела под Шипка
29.04.2020 Днес отварят офертите за изграждането на тунела под Шипка
15.05.2018 Китай с интерес към тунела под Шипка и магистралата Русе-Велико Търново
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).