Варненска туристическа камара се обяви против негативната кампания за скъсания тръбопровод

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
16:14 / 03.06.2020
2946
Членовете на Управителния съвет на Варненската туристическа камара изразиха в декларация категоричното си несъгласие с негативната кампания по повод авариралия тръбопровод във Варненското езеро. Ето какво се посочва в декларацията, изпратена и до Varna24.bg

"От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара изразяваме категоричното си неодобрение относно развихрилата се в медиите и в социалните мрежи негативна кампания по повод повредения тръбопровод за отпадъчни води във Варненското езеро. Към настоящия момент специалисти от водолази и наземен персонал работят активно в авариралата зона и тръбата е успешно затапена и обезопасена.

Обявените официални данни на РЗИ и компетентните контролни органи категорично посочват, че пробите от морската вода край плажовете в курортите са с отлично качество, а край Офицерския и Аспаруховия плаж – с добро.

Точно сега, когато кризата с Covid-19 застрашава сериозно стабилността на туристическия бранш, е нужно да се акцентира върху сигурността и спокойствието за всички входящи туристи по Северното Черноморие. Сензационни и необосновани новини, свързани със замърсено море и плажове, въздействат крайно негативно не само от маркетингова гледна точка, но и от здравна такава.

Призоваваме институциите и варненската общественост да се обединят и да подкрепят  Варна като чиста и безопасна дестинация за туризъм и бизнес.

Очаква се активният летен сезон 2020 г. да започне през втората половина на месец юни. Хотелите, ресторантите и другите посещавани от туристи обекти са подготвeни да работят според всички противоепидемични мерки. Прогнозите са за кратък, усложнен от епидемичната обстановка сезон, в който всеки един гост на региона е важен!

Нека бъдем солидарни и да се обединим около усилията на най-засегнатия бранш - туризма. Чрез всеобща подкрепа можем да затвърдим позициите си на безопасна туристическа дестинация. Всички се намираме на борда на една и съща лодка.

 Точно сега българският туризъм силно се нуждае от доверие. Заслужава да му го дадем!", гласи декларацията, подписана от Илин Димитров, председател

на Варненската туристическа камара.

Виж коментарите (7)

Още по темата (28):
14.04.2022 От Община Варна с изявление относно повдигнатото обвинение на кмета
14.04.2022 Кметът на Варна е с повдигнато обвинение
02.06.2021 Търси се техника за прокопаване на траншея по дъното на Варненското езеро
11.02.2021 Откриха нови проблемни участъци по тръбопровода във Варненското езеро
11.02.2021 Обявиха резултатите от проверката след аварията по тръбопровода във Варненското езеро
29.01.2021 Започна работа под вода по отстраняване на аварията по тръбопровода във Варненското езеро
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).