Валери Симеонов затвори "Какаовия Плаж" и "Хедон"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:56 / 13.08.2018
5825
Култовият "Какао Бийч“ в Слънчев бряг и бар "Хедон“ край Созопол са затворени за неопределен период от време, предаде репортер на Burgas24.bg. Това съобщи току-що вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, който в момента сава извънреден брифинг, заедно с директора на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

Причината е, че двете култови заведения многократно са нарушавали издадените предписания на РЗИ.

"Всички почиващи по населените места имат право да водят здравословен начин на живот и право на почивки. В тази връзка продължаваме да действаме. В началото на сезона извършихме една показна проверка на основните нарушители – заведенията в Слънчев бряг и други населени места, за да покажем, че тази година също ще се спазва законът и ще се предприемат действия в тази посока“, започна изказването си Валери Симеонов.

"Въпреки тази демонстративна проверка и направените предписания, оказа се, че някои субекти и търговски и бизнес обекти продължават да газят закона, смятайки, че той не се отнася за тях. Това наложи допълнителни проверки и се стигна до първите два случая в новата история на България на преустановяване експлоатацията на обекти. Затваряме тези обекти, поради неспазване изискванията на Закона за защита от шума в околната среда“, подчерта вицепремиерът.

"Вече четвърти ден "Какаовият плаж“ в Слънчев бряг и заведението "Хедон“ на плаж "Каваците“, южно от Созопол, са затворени. Четвърти ден. Не става дума за някаква вендета, в каквато бях упрекван, чисто и просто към тези заведения е приложена крайната мярка, заложена от закона, тъй като те неколкократно са нарушили предписанията на РЗИ и продължават с озвучаването на открити площи. И двете заведения са проверени още на 8-и юни, като са констатирани нарушения. Направени са предписания за отстраняване на закононарупенията и още на 11-и юни са издадени съответните заповеди. Независимо от това, при извършена проверка на 5-и август, по многобройни сигнали, и на двете места са установени мероприятия – концерти с по няколко хиляди човека. Разпоредено е спирането на звука, и на двете места е отказано. Връчено им е писмено предписание, въпреки това, те са продължили. Това доведе до необходимостта от издаване на заповеди за прекратяване експлоатацията на тези два обекта“, обяви Симеонов.

Целия брифинг може да гледате в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).